Nyheter – februari 2024
Nyheter – november 2023
Nyheter – september 2023
Nyheter – juni 2022

Trädfällning i Folkets Park - Granitgänget

Publicerad lördag 29 apr 2023, 14:37

NYHETERTisdagen den 25 april samlades Granitgänget på nytt för att i samverkan med Malmöns Folkets Husförening röja och snygga till i vår vackra park.

I veckan började årets vårstädning av parken. Det största arbetet bestod av att vi tog bort ett antal döda och skadade träd. Vi var 20 personer i alla åldrar som på tisdagen samlades och under trivsamma former hjälptes åt att fälla träd, samla ihop grenar och ris för att sedan på plats elda upp det. På grund av allt regnande tog det tid att få eld på brasan men vid 15 tiden var huvuddelen av riset uppeldat. Under arbetet bjöd Gittan på kaffe med dopp som hon bakat. Vårstädningen av Parken fortsätter den 20 maj på Malmöns städdag.

För att bibehålla parkens vackra natur och vara den oas som den alltid varit är det vår förhoppning att kommunen nu hjälper till att finansiera plantering av några nya träd.

Föreningen Bohus-Malmön och Folkets Hus Föreningen vill tacka alla för det fantastiska arbetet som gjordes under dagen.

Nästa planerade insats för Granitgänget är den 9 maj då vi ska datera upp Grillplatsen vid ”Lilla Kattesand”. Dessutom har Granitgänget i dagarna påbörjat arbetet med att bygga en spång längs den röda stigen mellan Kullebacken och Folkets Park.

Jan Swedberg, Granitgänget

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.