Nyheter – november 2023
Nyheter – september 2023
Nyheter – juni 2022
Nyheter – december 2020

Nyårshälsning

Publicerad torsdag 31 dec 2020, 17:15

NYHETERFöreningens ordförande Mats Rignell skickar en nyårshälsning

Så närmar sig 2020 år sitt slut och det har i många hänseenden varit ett ”annorlunda år ”.
Få av oss om ens någon kunde i sin vildaste fantasi föreställa sig när man med familj och vänner firade in det nya året vad som komma skulle.

Det har varit tufft för alla men framförallt för de äldre som i många fall varit ensamma eller i karantän under lång tid.
Just vikten av den sociala gemenskapen både i familjen, med vänner, bekanta och arbetskamrater är något vi alla insett hur oerhört betydelsefull den är. Men också hur man inte förrän nu värdesatt det tillräckligt utan bara tagit det för givet. Något att ta med sig som en lärdom.

För verksamheten i föreningen krävdes också en anpassning och flexibilitet för att leva upp till vår mission. Under våren och sommaren genomfördes flera av våra aktiviteter om än i något ändrat format för att bidra till vårt gemensamma samhällsansvar.
Städdagen genomfördes men i år utan avslutande hamburgare och dryck. Det sjunkande antalet containers talar sitt tydliga språk vad denna årliga aktivitet har bidragit med att få bort skräp från våra stränder.
Simskolan fick mer barn än förväntat. Simlärarna genomförde det med beröm från många föräldrar.
Sommarjympan genomfördes också i lite annat och mer reducerat format. Stort tack till våra ledare.
Malmöloppet fick ställas in men det var många som ändå sprang de uppsatta snitslade banorna. Resultaten nästa år kommer att tala sitt tydliga språk eller hur?
Golftävlingen gick av stapeln men även den utan den avslutande middagen.
Musikafton och Svampföredrag fick tyvärr ställas in. Svamp fanns det dock i drivor i skogarna på Sotenäset. Flera var vi som stod och jämförde våra skördar på färjan men med lite vaga platsangivelser.
Årsmötet genomfördes men med begränsning av antal deltagare.

Många har också uttryckt sitt gillande över årets Informationshäfte samt nya hemsidan. Nu skall vi gemensamt se till att utveckla vår hemsida till en digital mötesplats.

Saknade av oss alla var evenemangen i regi av Stallebrottet samt midsommarfirandet i Folkets Park. Låt oss alla hålla tummarna inför 2021 till dessa aktiviteter och den glädje de skänker.

Året som gått på Bohus-Malmön har också haft en mängd positiva förtecken.

  • I mars var ”Snurran” med på bild i New York Times Travel och utsedd som en av 52 platser i världen att besöka under året. Hade det inte varit för nuläget hade väl celebriteternas helikoptrar svärmat som knott över fyren. Bilden har även nu under hösten gått ut i Tysklands turistnäring. Tänk att en blandning av skön natur och ett gäng härliga entusiaster skapat ett världsunikt utflyktsmål.
  • Preem lade ner sin planerade utbyggnad.
  • Vårt fantastiska Hembygdsmuseum håller som bäst på att renoveras från grunden och vi är många som ser fram emot sommaren när allt står klart. Ta en titt när du passerar. Snickarna gör ett fantastiskt jobb.
  • Vår närbutik COOP har hållit ställningarna väl då många tillbringat mer tid på ön samt att många kommer från både när och fjärran för att umgås på våra fantastiska vandringsleder. En alltid lika glad och serviceorienterad personal bidrar ytterligare till trevnaden.
  • Årets hummerfiske var en absolut höjdare med bättre fångster för de flesta än på många år. De nya reglerna gör nytta.
  • Nya badstegar har sats upp vid Kyrkogårdsviken och cementgångar lagats. Kommunen har också börjat renovera spången till ”Pärlarne” som skall stå färdig till våren.
  • Det nyanlagda utegymmet kunde inte haft en bättre tajming. Många är ni som utnyttjat denna möjlighet till att styrketräna utomhus. Fortsätt med det.

Lite övrigt.
Flera medlemmar är det som tagit upp det många rådjur som finns på ön och den skada de gör i alla trädgårdar. Föreningen har varit i kontakt med kommunens jägare på ön som sköter att antalet inte rusar i höjden. Stammen hålls under uppsikt och några har skjutits och jakten är inte över.

Ett större hot mot våra trädgårdar än rådjuren är den enorma ökning av sork och då antagligen vattensork som skett de två gångna åren på ön. De äter upp rötter på träd och buskar med glupande aptit och sprider sig som en löpeld över ön. Många inklusive undertecknad ser hur stora träd och buskar dör i allt snabbare takt trädgården. Här behövs en gemensam kraftansträngning från oss alla för att dra ner på beståndet. Har man bra knep så dela med er på hemsidan.

Nya planer smids ständigt hur föreningen kan bidra till den positiva energi som miljön på ön bidrar till var och en av oss. Har du tankar/ideer eller vill engagera dig lite mer så finns det många möjligheter inför kommande år/säsong att bidra i olika planerade aktiviteter. Hör bara av dig till någon av oss i styrelsen.

Från oss alla i styrelsen vill jag önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!
Vi ser fram emot 2021 med nya härliga stunder och gemenskap som vår förening och Bohus Malmön ger oss alla.

Gott Nytt ÅR!

Mats Rignell
Ordförande

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.