Nyheter – februari 2024
Nyheter – november 2023
Nyheter – september 2023
Nyheter – juni 2022

Hopptornet på Kalven

Publicerad fredag 2 jun 2023, 12:48

NYHETERInformation om renoveringen av Hopptornet på Kalven.

I år är det åter dags att renovera hopptorn på Kalven. Förra gången var 2009 då tornet fick sin senaste ansiktslyftning. Väder och vind har under dessa 14 år slitit hårt på konstruktionen och därför började vi i år och i samverkan med Sotenäs kommun att renovera tornet i mitten av maj. Förhoppningen är att arbetet ska vara klart till midsommar.

Arbete som nu pågår är att gjuta nya fundament där det är nödvändigt, rostbekämpa, förstärka och måla stålkonstruktionen och slutligen sätta helt ny trätrall. Gustav Skoog är den som gör huvuddelen av arbetet.

Under åren har föreningen haft ett gott samarbete med Sotenäs kommun som bidragit ekonomiskt till föreningens olika projekt och förbättringsarbeten på ön, Dessa projekt kommer alla till glädje, inte bara föreningens medlemmar.

Vid årets renovering av hopptornet bidrar kommunen ekonomiskt till materielkostnader medan föreningen står för kostnaderna för planering, genomförande och arbete..

Styrelsen Föreningen Bohus-Malmön

Bild 1.Invigning av tornet efter 2009 års renovering med Claes Brügge.

Mats Rignell och Jonas Ek

Bild 2.Arbete med årets renovering

Bild 3.Gustav Skoog under arbete med tornet

Bild 4. Utsikt från tornet under pågående arbete

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.