Nyheter – februari 2024
Nyheter – november 2023
Nyheter – september 2023
Nyheter – juni 2022

Fågelskådning 2024

Publicerad lördag 25 maj, 21:09

I dag på morgonen den 25 maj var vi 13 förväntansfulla fågelskådare som under koltrastens ackompanjemang samlades i Malmöns Folketspark. Det var tredje året i rad som föreningen anordnade detta.

För oss var det en helt ny värd som öppnades när vi under Bo Lindströms kvalificerade ledning fick möjlighet att urskilja alla dessa fågelsånger som finns på vår ö.

När vi stannade vid Paradiset hörde vi näktergalen med sitt karakteristiska läte, dessutom hörde och såg vi en rad olika fåglar bland annat törnsångare, lövsångare, ärtsångare och härmsångare. Sångarna är tämligen oansenliga att se på men de har i stället begåvats med en fantastisk sång, de är flyttfåglar som under vintern lever i Afrika.
Längs Martins väg fick vi även höra gransångaren som låter som: salt sill, salt sill.
Fågelskådningen avslutades vid Myren där vi fikade och Bo sammanfattade de fåglar som vi hört och sett. Under vandringen hade vi identifierat 26 olika fågelarter.

Avslutningsvis vill föreningen tacka Bo för dagens fina guidning och hoppas att han återkommer nästa år med en ny Fågelskådning.
Jan Swedberg

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.