Nyheter – november 2023
Nyheter – september 2023
Nyheter – juni 2022
Nyheter – december 2020

Brev från styrelsen till alla medlemmar

Publicerad tisdag 21 apr 2020, 15:31

Till alla medlemmar i Föreningen Bohus-Malmön

Hej!
Här kommer årets första medlemsbrev med aktuell information. Brevet skickas ut via föreningens nya hemsida och medlemssystem.

"Jag har precis kommit hem efter en härlig långtur längs med klipporna via Draget, Kärlekstigen, Pärlarne, Kyrkogårdsviken och Gamla hamnen. I dag den 15 april är det soligt men 20 m/s i byarna och vågorna vräker in över graniten som miljoner år gammal sett både det ena och andra. När man står här ute och blickar ut över det vackra havet är det svårt att förstå vad vi för tillfället är med om. Det är dock inte många år sedan (endast två generationer) som våra förfäder var med om något mycket värre i form av spanska sjukan. Det är viktigt att vi alla hjälps åt genom att följa de rekommendationer som ges för att minska risk för smittspridning. Med stor sannolikhet kommer vi att få ta en sådan ökad hänsyn under en lång tid framöver. " (Mats Rignell)

Styrelsen har beslutat att planera och organisera för en så normal vår och sommar som möjligt, men med alternativa planer. Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer att vara vägledande.

Det årliga ”Informationshäftet” håller i detta nu på att sammanställas med datum och aktiviteter. Häftet samt informationen kommer också finnas digitalt på vår hemsida.

Den årliga städdagen infaller i år den 2 maj. Vi kommer att städa mellan kl. 10-14. Med anledning av Corona kommer vi ej att ha någon stor samling vid kyrkan och inte heller någon förplägnad efter städningen. Vi hoppas att ni sluter upp då stränderna är fulla av plast och skräp efter en isfri vinter. Förutom information vid Kyrkan kommer det att finnas städområden vid Bredvik, Kvarnvik, Dövik och Kalven. Skräp och fulla säckar läggs som vanligt längs vägarna. Några av oss plockar upp med traktor och fyrhjuling. I samband med städdagen kommer vi bidra till att markera vår städning av Malmön på strandstädarkartan Ren Kust. Om några funderingar så hör av er till Mats Johansson (mats.johansson@mittbohuslan.se eller 0706186572)

Inför sommarens aktiviteter kommer vi också att sträva efter att göra den så kontantfri som möjligt. Det gäller både Sommarjympa, Malmöloppet, etc. Swish var redan förra året en mycket enkel och uppskattad form att betala och som vi vill fortsätta använda och utveckla.

Årsmötet är planerat att göras som vanligt den 20 juli, men beroende på läget kan det komma att förläggas utomhus. Vi återkommer med information om plats via medlemsutskick och information på hemsidan.

För årsavgiften kommer det liksom tidigare år med ett inbetalningskort till Informationshäftet för medlemsavgiften. Man kan dock om man vill redan nu betala in avgiften om 200 kr till plusgiro 655815–9.

Vi uppmanar alla att kontinuerligt uppdatera sig om läget genom att gå in och titta vad vi kommunicerar på föreningens hemsida. Den senaste informationen och datum till olika evenemang kommer att finnas på hemsidan så att du kan planera ditt deltagande.

PS! Om du inte har provat på vårt nya Utegym i anslutning till parkeringen vid Kattesand så gör gärna detta. Där har du en fantastisk utsikt och möjlighet att träna lite extra. Ett stort tack till alla er som sponsrat och lagt ner egen tid på att få det på plats.

Hälsningar från ordförande Mats Rignell och föreningens styrelse

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.