Nyheter – februari 2024
Nyheter – november 2023
Nyheter – september 2023
Nyheter – juni 2022

Återinvigning hopptornet

Publicerad torsdag 22 jun 2023, 16:20

NYHETERÅterinvigning av Hopptornet 2023

Återinvigning av Hopptornet 2023

I dag 22 juni 2023 klockan 10 återinvigdes hopptornet efter en stor och välbehövlig renovering.

Dagen till ära var det strålande sol och 21 grader i vattnet. Det var ett 20 tal personer i alla åldrar som hade slutit upp för att bevittna återinvigningen.

Invigningen leddes av Jan Swedberg som hälsade alla välkomna, klippte bandet och avslutade ceremonin med att som första man dyka från hopptornet. Därefter var det fritt fram för alla andra. Tobias Lyckman med dotter Signe 7 år var de som först tog chansen att nyttja hopptornet.

Det var 2009 som föreningen gjorde den senaste renoveringen. Sedan dess har väder, vind och inte minst havet slitit hårt på materialet.

I år har arbetet bestått av att vi tagit bort rost och lagat rostangrepp, målat stålkonstruktionen, gjutit två nya fundament och inte minst satt dit ny trätrall.

Huvuddelen av arbetet är gjort av Gustav Skoog med hjälp av några från Granitgänget. Renoveringen har genomförts i samverkan mellan Föreningen Bohus-Malmön och Sotenäs kommun. Kommunen har stått för del av materialkostnaderna medan föreningen bekostat resten.

Styrelsen tackar de som hjälpt till och alla föreningens medlemmar,som stått för kostnaderna och därmed gjort det möjligt att bevara Bohus-Malmöns hopptorn ytterligare en tid .

Styrelsen

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.